2022-11-01
识我既人都知我好钟意食北京烤鸭🥹💓最近上网见到好多人推介呢间为与iSquare嘅霸王川庄🥰可以望住个维港景食中菜😍梗系要带👦🏻去试吓啦!呢到既热茶都几有特色 系八宝茶🍵包括玄米、红枣 桂圆、杞子、胎菊、陈皮、甘草同冰糖 饮前焗一焗 味道香浓又解腻🙌🏻🦆北京填鸭(新鲜制造 制作45分钟)招牌嘅片皮鸭点可以唔叫😍半只嘅份量好足够两个人食 烧得金黄香脆 亦都有黐住好多肉嘅鸭皮 鸭油香得泥好饱满 肉质香口嫩滑🤣饼皮有十多块 每块中间都会夹住蒸炉纸 咁就唔会黐埋一齐啦👍🏻再配埋甜面酱、青瓜条及京葱等 食落唔会好腻🙈🦐火爆带子凤尾虾呢个睇落去好健康😂 系男朋友要order😂用咗笋、芹菜、红椒等去炒 再加埋大粒饱满嘅带子 唔会炒到过熟 虾球大大粒 爽口弹牙 份量都唔少🙌🏻🫓原味霸王小笼包汤汁好饱满 热辣辣得黎 皮薄馅多🥰好出色!🍜正宗四川担担面呢个系我食过最好食嘅担担面🤤个人口感最钟意担担面既花生味比较浓郁 呢间完全做到👍🏻 加上口感微辣 面条好爽弹又挂汁!🍞甜奶迷你小馒头迷你小馒头一啖一个 外脆内软 加埋炼奶食 好出色!🍌拔丝香蕉绝对值得打卡影相既一道甜品💓全人手制作嘅拔丝 香港好少地方有得食!!
🦆北京填鸭(新鲜制造 制作45分钟)
🦐火爆带子凤尾虾
🫓原味霸王小笼包
汤汁好饱满 热辣辣得黎 皮薄馅多🥰好出色!
🍜正宗四川担担面
🍞甜奶迷你小馒头
迷你小馒头一啖一个 外脆内软 加埋炼奶食 好出色!
🍌拔丝香蕉
绝对值得打卡影相既一道甜品💓全人手制作嘅拔丝 香港好少地方有得食!!一丝丝嘅糖浆配上软滑既香蕉 香蕉嘅外层铺满左脆硬身嘅糖衣 口感虽然比较偏甜 但系食落满足 为我嘅晚餐画上咗完美嘅句号!