2017-06-04 3681 浏览
无意中响网上睇到呢度既广告,介绍几个套餐,好似都几ok. 一早知道呢度有无敌靓海景睇,所以都有谂过想黎。咁啱要同亲戚食晚饭,又见到有套餐,就即刻打电话呢订位。酒楼位于政府总部旁既商业大厦,早到就去左添马公园逛逛。哇!太舒服啦!无敌海景,不过人就多左D,唔够悠闲。6点半到达酒楼,外面嘅天仲系好光,所以可以好清楚睇到窗外嘅维多利亚海景同对面尖沙咀嘅大厦。间酒楼都算大,但系客人太少,所以当晚只系开咗好少地方。由于一早睇中左个$1588全包套餐,所以好快就落order同埋上菜啦!通常套餐都系有拼盘、有肉、有菜、有鸡、有鱼同埋甜品,我哋叫呢个套餐当然都有齐以上各样菜式啦!大致上,每款菜式都几好,又有新鲜感!而且,份量都几足,6个人食6人餐,食到鸡已经食唔落啦!之后碟炒饭仲厉害,碟饭既份量好多,肯定12个人都够食。我地唔浪费食物,所以将鸡和炒饭都带走了!最后当然唔少得甜品,个套有寿包和喳咋。虽然大家话饱唔食鸡同炒饭,但我地又点会放弃糖水呢!喳咋好香椰香味,响好饱既情况仍然觉得好味,个个都成碗食晒!大家除左KO碗糖水外,当然唔会放过东海出左名既大寿包啦!实在太大个啦!所以2个人share一个,又热又

通常套餐都系有拼盘、有肉、有菜、有鸡、有鱼同埋甜品,我哋叫呢个套餐当然都有齐以上各样菜式啦!大致上,每款菜式都几好,又有新鲜感!而且,份量都几足,6个人食6人餐,食到鸡已经食唔落啦!之后碟炒饭仲厉害,碟饭既份量好多,肯定12个人都够食。我地唔浪费食物,所以将鸡和炒饭都带走了!最后当然唔少得甜品,个套有寿包和喳咋。虽然大家话饱唔食鸡同炒饭,但我地又点会放弃糖水呢!喳咋好香椰香味,响好饱既情况仍然觉得好味,个个都成碗食晒!大家除左KO碗糖水外,当然唔会放过东海出左名既大寿包啦!实在太大个啦!所以2个人share一个,又热又软,又有流心蛋黄,好正!

整体上,成餐饭都几好!环境又唔错,不过枱与枱之间可以隔开D仲好,当晚有点嘈!大家食完未埋单就谂紧父亲节黎唔黎呢度食饭。的确,呢度系唔错既选择,可以再黎帮衬!不过,果晚返到屋企,我觉得个口比较干,唔知系唔系味精问题呢?

2017-05-28
  • 寿包