2024-09-02
California Pizza Kitchen 今次要介绍喺屯门市广场一期3楼有一间pizza店叫「California Pizza Kitchen」,入到餐厅见到有几块滑浪板,吊灯都好特别,系鸟笼款嘅吊灯,入面空间都好宽阔,好适合轮椅人士入去帮衬食野!1.原味烧烤鸡肉薄饼$62+脆香马苏里拉芝士条$30+STRAWBERRY COOLER$20(9/10)呢个烧烤鸡肉薄饼系用传统烤炉整,远望开放厨房见到厨师将薄饼放入火红红嘅烤炉入面,薄饼外皮好脆,鸡肉唔会好韧,烤得好香,一共可以切开四旧薄饼!我仲加咗$30要咗脆香马苏里拉芝士条,个芝士条外脆内软,入面劲多芝士,拉丝拉出嚟接近10cm,可以同朋友玩斗拉斗长!饮品加咗$20要一杯STRAWBERRY COOLER,饮落都几甜,只有少少士多啤梨味,原价$38!2.加州特色鸡肉卷饼配脆香薯条+果味柠檬热情果特饮$72(9/10)呢两卷加州特色鸡肉卷饼个外皮好脆,鸡肉卷入面材料好丰富,有劲多生菜、蕃茄同鸡肉等,仲有好脆嘅幼长薯条!饮品拣咗果味柠檬热情果特饮,套餐仲可以加特饮唔洗加钱,本来一杯要原价$28,味道就少少酸酸地好开胃,又唔会好甜!
2人总共价钱$202.4,有加一服务费!
个人口味总评分:9/10
@cpkhk
地址:屯门屯顺街1号屯门市广场1期3楼3218号舖
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果钟意我嘅分享,麻烦请follow我,仲有记得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#CaliforniaPizzaKitchen #屯门 #屯门好去处 #屯门美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong