2014-11-29
去完大棠睇枫叶, 当然就系要食吓日本嘢, 令到件事好似去咗日本旅行咁啦 虽然时间唔早, 但系呢间嘢都仍然排紧队, 不过都系等10分钟左右啫, 一于等吓啦! 要排队冇理由会中伏挂。嘢食多得夸张, 除咗贵价嘢好似海胆呀象拔蚌之类, 几乎都应有尽有, 不过比得百几蚊一个就都系预咗既。啲刺身虽然唔算薄, 但系就切得都几细块, 可能因为要就番张枱既SIZE, 佢地用既碟同碗都系相对细只既。 上菜都几快, 冚冚声就来齐。刺身好新鲜, 食落质感软滑, 唔会系啱啱雪柜拎出来果种感觉 有少少估唔到百几蚊都可以食到咁唔错既刺身 系细块左少少啫。不过细细块有细细块既好处既, 可以食多啲款式丫嘛。除咗有新鲜既鱼类刺身, 佢地仲有赤贝等等既贝壳类, 食起来都几清甜! 豉油就咸咗少少, 定系可能因为刺身太细块要点少啲。食食埋埋都几多刺身, 反而熟食就好少嗌, 就系因为第一round既叫咗个牛柳粒伏伏地, 太韧.. 所以就冇再嗌熟食, 不过都不排除其他熟食系好食既~~
题外话/补充资料:
各样嘢都好OK, 不过真系坐得好逼