餐厅: 龍點心 (Eastcore)
资讯:

2022-07-01 977 浏览
呢度既装修用左橙色做主调十分抢眼同好有气势, 再加上灯光非常明亮, 所以经过一定会俾佢吸引左去望一望😎 呢度用QR code 落单, 所以相当方便, 食物选择都唔少, 而且好多款式都好特别😜 重点系摆盘同点心既颜色都好igable📸龙饺子🥟($42)一盒四款既饺子可以一次过试晒唔同既味😚 笋尖虾饺皇🤍最classic 既虾饺, 皮晶莹剔透, 虾肉几弹牙酸菜鱼凤眼饺🧡橙色既饺子皮包住虾肉同酸菜, 上面放左鱼肉同一粒葱睇落就好似一只眼咁蟹粉菠菜香虾饺💚绿色既饺子皮包住虾肉上而放左一咬爆开既鱼籽, 口感几特别, 味道唔错松露野菌晶莹饺💜咁多款呢款最浓味同埋系我最钟意, 一咬开已经食到浓浓既松露味, 再加上满满唔同既菌类, 超正龙烧卖🍤($38)怀旧烧卖💛传统塞满虾肉同猪肉既烧卖, 好弹牙卤水鹌鹑蛋烧卖🤎一粒卤得好入味既鹌鹑蛋放左系原味既烧卖上面, 系两样我钟意既野合拼左一齐麻辣牛肉烧卖❤️‍🔥呢个既辣度真系有返咁上下, 食完都仲有阵余韵留左系个喉咙度, 牛肉都好弹牙龙虾汁墨鱼烧卖🤍比起烧卖我觉得佢更似一粒新鲜打出黎, 好弹牙既墨鱼滑, 一咬开啲热到烫口既龙虾汁爆晒出黎, 食既时候真系要小心啲,

龙饺子🥟($42)
一盒四款既饺子可以一次过试晒唔同既味😚
笋尖虾饺皇🤍
最classic 既虾饺, 皮晶莹剔透, 虾肉几弹牙

酸菜鱼凤眼饺🧡

蟹粉菠菜香虾饺💚

松露野菌晶莹饺💜

龙烧卖🍤($38)
怀旧烧卖💛
传统塞满虾肉同猪肉既烧卖, 好弹牙

卤水鹌鹑蛋烧卖🤎

麻辣牛肉烧卖❤️‍🔥

龙虾汁墨鱼烧卖🤍
比起烧卖我觉得佢更似一粒新鲜打出黎, 好弹牙既墨鱼滑, 一咬开啲热到烫口既龙虾汁爆晒出黎, 食既时候真系要小心啲, 咁多款我最钟意呢款

肉松马拉糕🥧($32)
马拉糕好松软加上一层薄薄既花生酱同大量既肉松🥜 呢个配搭系唔错, 但系我都系钟意食传统既马拉糕😌

口水龙利鱼肠粉🐟($42)
肠粉皮偏痴牙同稔身, 包住满满既鱼肉, 加埋个辣汁感觉似食紧口水鸡咁😂 食食下都觉得真系几辣🥵

今次我地叫既点心有一半都系辣, 食完个胃会Feel到暖暖地, 所以佢地辣既后劲都好西利😂 系呢度我地饮到好耐冇饮过既菊普, 菊花味都几出, 好好饮😋

呢度都算抵既, 而家仲做紧下午茶7折, 晚市8折添, 上openrice 落单外卖都有8折😎
2022-06-30
  • 龙烧卖