2020-06-14
住系天水围无理由唔识隐世甜品舖一糖不过虽然话就话隐世,但其实由天水围西铁站行过去都只系5分钟路程,好方便🤪平日既夜晚加上我地早黎到唔算太多人,位与位之间空间感十足,好啱成大班朋友食完饭一齐黎吹水而且佢呢度既甜品全部都好吸睛🤩,如果可以既话真系想食哂佢地落肚🤤🤤.1️⃣焦糖布丁牛奶冰 ($65)牛奶整成的绵绵冰既淡香中和咗焦糖布丁同糖浆既甜品,配搭新颖得黎又几夹🙈2️⃣绿茶心太软配雪糕($50)钟意佢既绿茶心太软系会有淡淡既回甘,同时唔会过苦,加上绿茶同红豆不嬲都系最佳拍挡,食落完全冇违和感🤪3️⃣黑糖珍珠奶茶窝夫($60)一开始既时候同行友人系咁话呢个个名似伏,系咁阻止我叫,好彩我有坚持,事实证明打卡同好味系可以并存架!😤窝夫除咗配有黑糖珍珠外,仲配咗一杯奶盖搽上去一路食一路感受到窝夫既脆、珍珠既烟韧同奶盖既奶香,食完劲想encore🤤4️⃣Oreo士多啤梨奶昔 ($35)Orea味比士多啤梨味重,饮落唔算太杰身5️⃣其他小食除咗甜品之外,呢度仲可以叫其他小食黎医下肚,我地叫咗鱼蛋、烧卖同肠仔盛惠每样8蚊鱼蛋同烧卖我地加咗咖哩都几辣🙈
1️⃣焦糖布丁牛奶冰 ($65)
焦糖布丁牛奶冰
2️⃣绿茶心太软配雪糕($50)
绿茶心太软配雪糕
3️⃣黑糖珍珠奶茶窝夫($60)
窝夫除咗配有黑糖珍珠外,仲配咗一杯奶盖搽上去
黑糖珍珠奶茶窝夫
4️⃣Oreo士多啤梨奶昔 ($35)
Orea味比士多啤梨味重,饮落唔算太杰身
Oreo士多啤梨奶
5️⃣其他小食