2017-08-27
睇戏前,急急地要食野,车仔面一定系其一选择。蕃薯粉好软身带少劲。鱼皮饺有3粒咁多,皮食落有点弹既,肉就不过不失。甜酸斋适当酸度,无被汤中和个汁。墨鱼丸弹牙,切左个十字,所以好易咬开,墨鱼粒硬硬地,有口感。通菜外,仲有d菜心,菜好多好抵,又无沙头,同都翠绿色。加葱代替汤底?另一个仲多丰富,都系蕃薯粉做底!秘制辣汁加沙嗲汁,浓味十足。鱼肉春卷外皮少少脆,鱼肉更点芋头既劲咁,薄薄地。蟹子丸好似粒小汤圆,入面甜甜地既子。咖喱陈皮鱼蛋,好辣口陈皮味重,朋友至爱!陈皮比较少见,新尝试。生菜又系多喔。小食是秘制鸡中翼,有菜做底。主味系卤水豉油汁,咬汤形式令啲汁入咗鸡翼,好入味既。鸡翼稍微煎过,个皮香口d。少少咸,但跟面食都ok。鸡翼肉质都嫩,未食到有雪味。冻柠檬七喜,自己倒入汽水,感觉干净多。另一杯就普通冻柠檬茶。
蕃薯粉好软身带少劲。 鱼皮饺有3粒咁多,皮食落有点弹既,肉就不过不失。甜酸斋适当酸度,无被汤中和个汁。墨鱼丸弹牙,切左个十字,所以好易咬开,墨鱼粒硬硬地,有口感。通菜外,仲有d菜心,菜好多好抵,又无沙头,同都翠绿色。加葱代替汤底?
另一个仲多丰富,都系蕃薯粉做底!秘制辣汁加沙嗲汁,浓味十足。 鱼肉春卷外皮少少脆,鱼肉更点芋头既劲咁,薄薄地。 蟹子丸好似粒小汤圆,入面甜甜地既子。咖喱陈皮鱼蛋,好辣口陈皮味重,朋友至爱!陈皮比较少见,新尝试。生菜又系多喔。