餐厅: 甘味讚岐手打烏冬
资讯:

2019-05-21 185 浏览
放工约左同事去铜锣湾睇戏,唔想同人迫到赶唔切开场,于是系附近随便揾间食饱个肚先。主菜一阵讲,先来左3碟小菜先。1. 日式流心蛋,一碟2只,切开一半嘅,上碟时凉凉地,新鲜,几好食。2. 蟹籽沙津,卖相冇咩特别,所以冇影相😂。 蟹籽唔算少,俾个赞佢,加埋大量青瓜丝,感觉上系食左蔬菜咁好似健康啲,都几开心嘅。3. 豚肉年糕,入面有啲猪肉咸咸地都唔错,个人几钟意佢肉汁,似小笼包个种,一人两粒食左佢。如果个皮可以薄返少少会更好。我叫左个蕃茄比目鱼捞赞岐手打乌冬,块鱼皮唔够脆,有点可惜。另外个人觉得如肉身可以再烧焦少少会更好食。同事嘅系烧鸡扒乌冬,鸡扒系脆皮,唔太油,不错。碗乌冬都几大碗,女仔来讲够饱。蕃茄汤底好食,个3条枝豆系一食落口就射晒啲汤汁出来😂👍,大家食个时小心整到人😂。碗入面仲有2旧蕃茄,食落口淋嘅,但不是煮熟到烂烂地个种淋,有点可惜。我地冇叫饮品,2位除开每人$122左右,睇戏前来食都唔错嘅。

主菜一阵讲,先来左3碟小菜先。

同事嘅系烧鸡扒乌冬,鸡扒系脆皮,唔太油,不错。

碗乌冬都几大碗,女仔来讲够饱。