2023-04-17
今日训醒去左观塘瑞和街图书馆睇书📖睇什么书🧐咪就系睇去台湾的旅游指南书啦😀睇完书想食台湾小食😂又唔想食咁饱😗所以拣咗呢间餐厅食下午茶🍴铁板蟹籽蟹肉蛋饼拼薯条(明太子酱) $88食物制作需时🤣食好嘢硬系要耐心等候啦😊蛋饼有四件😝蛋劲香食落软熟🥰加埋蟹籽同蟹肉🙂合理的配搭😗再加埋明太子酱🥳夹上加夹呀🤩仲有下午茶必备的薯条同沙律😬本身以为二选一🤔点知两款都有🤤正㖞😬经典酸菜焢肉刈包 配QQ 紫芋波 $68刈包好软熟,好易咬唔会好干身😜 入面夹左一大旧焢肉,焢肉唔会好柴身, 肥瘦均衡,有油香仲有肉香味😋 酸菜系入面做一个平衡,好清新唔漏😊紫芋波波面头有啲沙律酱,波波新鲜热辣炸好,好松脆🤓 咬落去外脆内软好香甜又浓芋头味🤩乳酪芝芝荳花鲜芒 跟餐$38底部有满满的豆腐花,中间饮落好似芒果沙冰🥳夏天饮一流,而且佢仲可以拣甜度,我拣左微糖感觉岩岩好,饮完都感觉良好🤪最顶层又会有啲奶盖,简直多重享受🫢乳酪芝芝六重天综合奶茶 跟餐$34呢一杯系滋味享受😎材料包括😬胚芽、乳酪芝芝奶盖、黑糖珍珠、芋圆、芋泥同乌龙奶茶🧋哗🥸今舖真系爽🤩全部都有啲😍抵饮推介😏又一多重享受系列😝📍哥哥添饭•妹妹泡茶 (观塘)🔍观塘
铁板蟹籽蟹肉蛋饼拼薯条(明太子酱) $88
经典酸菜焢肉刈包 配QQ 紫芋波 $68
乳酪芝芝荳花鲜芒 跟餐$38
乳酪芝芝六重天综合奶茶 跟餐$34
📍哥哥添饭•妹妹泡茶 (观塘)
🔍观塘观塘道388号创纪之城一期地下6号舖