2018-07-16
适逢刚刚是四年一度世界杯,<为食小肥兔>都变了忽然球迷朋友介绍下知道观塘有间汉堡专门小店,无论上至老板,下至员工都超热爱足球⚽⚽⚽小店位于巧明街,有室内座位外还有室外位置,亦设有足球直播,方便球迷朋友呼吸🚬🚬🚬室外位置亦可以吸食水烟,无球赛时亦可以到外面谈天。🌬🌬🌬店主真系好热爱足球,连大力神杯都系巴西拎左来舖头(误)讲返食物先,始终睇波都要医肚除了有汉堡外,还有沙律适合我们这些爱美的女仕另外还有串烧,依样又真系估佢唔到<蜜桃冰茶>淡淡的茶香带著蜜桃的香甜味,冰量不多,爽<鳗鱼之堡>吃汉堡不等如一定啖啖肉,今周的special是鳗鱼,超大块喔除了有鳗鱼外,还有大片芝士,新鲜生菜,蕃茄🍅和神袐酱汁松软的面包烘过一边后不会咁易整到淋晒,依然可以感受到鳗鱼的肥美和香滑<烟肉大芝菇>原条烟肉煎到脆卜卜咁放上来,仲要有芝士,使唔使咁邪恶先?大啡菇虽然唔系超级厚,但胜在肉质够实在,正好平衡返芝士同烟肉嘅油腻感。食食下先发现原来店主系张垫枱纸上都有花过心思,系啲轻松小笑话,当中有几个的确可以引到我笑。(店主话原来仲有英文版,外籍人士嚟到
室外位置亦可以吸食水烟,无球赛时亦可以到外面谈天。🌬🌬🌬
店主真系好热爱足球,连大力神杯都系巴西拎左来舖头(误)
讲返食物先,始终睇波都要医肚
除了有汉堡外,还有沙律适合我们这些爱美的女仕
另外还有串烧,依样又真系估佢唔到
<蜜桃冰茶>
淡淡的茶香带著蜜桃的香甜味,冰量不多,爽
<鳗鱼之堡>
除了有鳗鱼外,还有大片芝士,新鲜生菜,蕃茄🍅和神袐酱汁
<烟肉大芝菇>
原条烟肉煎到脆卜卜咁放上来,仲要有芝士,使唔使咁邪恶先?
食食下先发现原来店主系张垫枱纸上都有花过心思,系啲轻松小笑话,当中有几个的确可以引到我笑。(店主话原来仲有英文版,外籍人士嚟到都冇有怕)
如果有大型球赛时,店主仲会将其中一个出口关上,摇身一变成为一个大屏幕俾大家畅快睇波。
讲到呢度,大家会唔会觉得仲差少少嘢??就系冇酒🍺🍺🍺啊!!店主话其实已经申请紧酒牌,应该迟少少就可以畀大家一路饮酒一路同爱队打气。⚽️⚽️⚽️
P.S.我哋喺铺头留咗都不少时间,唔系因为食嘢食得慢,而系老公同店主店员一齐讲波讲咗好耐。老公话直情有种感觉系<酒逢知己千杯少>😂😂😂