2017-11-13 121 浏览
行到去朗豪坊,发觉有唔少嘢食,有一排冇嚟过,好多餐厅都变咗。见到呢间唔使等位,餐牌上面嘅相又几吸引,就一于试吓。原本以为望落去啲嘢平平哋,但系望真啲原来一个套餐都要$70以上。冇计啦,依家出街食饭乜嘢都贵。我自己唔系好肚饿,谂住叫一个$48嘅蛋糕套餐,有一旧精选蛋糕同埋一杯野饮,特饮加$10。价钱都好合理呀,点知行到埋收银,先至话冇晒餐牌上面啲靓蛋糕,剩低show出嚟𠮶啲细细个cupcake....连望都唔想望多一眼,绝对唔会食啦!因此,我只系饮咗一杯菊花茶。陪左朋友食晚饭,佢哋分别叫咗:炸鸡饭盒套餐(大约70几蚊)炸鸡系几好食嘅,即炸外脆内软,有肉汁。啲饭就硬啲,唔系珍珠米。饭盒里面有一旧炸薯饼同埋一笃冻嘅薯蓉(几难食下)。除咗炸鸡之外,其他野都好一般。炸鸡三文治拼薯条餐(大约$80)套餐有一份三文治拼薯条,一份细细的沙律同埋一杯嘢饮。佢块包唔系一般嘅方包,系丹麦酥面包,我见佢出面散卖两块都要20几蚊(其他面包舖当然唔使咁贵啦)。相比起个饭,呢份三文治比较好食,唯一系啲薯条太㶶,应该系炸定嘅,硬掘掘。认真黎讲,其实用80几蚊食嘅嘢同麦当劳一个脆辣鸡腿包餐差唔多,我就真系觉得唔系几值啰

陪左朋友食晚饭,佢哋分别叫咗:

炸鸡饭盒套餐(大约70几蚊)

炸鸡三文治拼薯条餐(大约$80)

认真黎讲,其实用80几蚊食嘅嘢同麦当劳一个脆辣鸡腿包餐差唔多,我就真系觉得唔系几值啰。地方又唔系好坐,唔好谂有乜嘢服务添啦。我应该唔会返转头