2024-12-11
前身mamaday嘅ZipZip cafe,上到大厦1/F揾餐厅门口都撞板2次,系几有趣嘅但走廊好窄好局,无心情揾门口。入到餐厅,店面比想像中细小,装饰品五颜六色变得压迫感重,店内空气好局促又闷热,好似无冷气咁🥵另外,唔知点解要扫QRcode做咗会员先可以用餐。餐厅员工亲切友善,有活力🫶🏻意外发现系pet friendly restaurant?用餐期间都听到有狗吠、走咗过嚟呢边。点餐环节,打开menu眼花凌乱,菜名奇怪又长气,见住啲名真系完全唔觉得吸引,拣唔落手。最后主食都叫咗「黄金龙虾汁鱿鱼薄片挂晒啲汁意粉」+「以为食紧片皮鸭比萨」,见线上好多人都推荐过,而饮品就叫咗「提拉米苏听过米」+「法式焦糖咖啡」,提拉米苏都见有人推荐就trytry。每道菜式嘅份量都偏小。先讲讲碟pasta,鱿鱼几fresh又弹牙,调汁味道十分好,食落有咸香,意粉弹牙,但唯一瑕疵就系挂汁唔够,稍微偏干,不过都真心推荐大家order呢款意粉👍食食吓就唔经唔觉清晒!😋pizza味道都唔错,饼皮簿而香脆,2-3个人分享刚刚好,但馅料过分简单又少,每块pizza得1条青瓜、1小旧鸭肉、数条洋葱丝,鸭肉肉质偏干难咬,成
pizza味道都唔错,饼皮簿而香脆,2-3个人分享刚刚好,但馅料过分简单又少,每块pizza得1条青瓜、1小旧鸭肉、数条洋葱丝,鸭肉肉质偏干难咬,成日摄牙🥲
饮品就比较推荐法式焦糖咖啡,有惊喜✨本身自己饮开咖啡少拣糖浆类,呢杯似系饮品又似系甜品,一啖饮落去有3层口感,caramel 焦香味、cream cheese 、latte,口感丰富,必推!👍
对于杯提拉米苏就真系好失望,cheese味劲淡,零咖啡酒味,但上盖就有一层好厚嘅coco powder,你会发现佢只系一杯可可粉浮面嘅普通牛奶。