2018-12-01 195 浏览
最近尖咀利时果头开咗间台式便当店,成个装修感觉真系好似响台湾啲文青风便当店咁,门口仲有啲chill位影下作状相好有feel😂撞正下午两点下午茶时间仲有特价茶餐,平均三四十蚊尖咀嚟几抵食。炸物可以九选二,盐酥鸡花枝丸小春卷蕃薯条,前两者台味够,小春卷网丝状外皮够脆口,系蕃薯条入味可以再腍啲😌主食肉燥饭份量几大而且几惹味,配搭酸瓜片减少咸度送饭一流刈包热辣软绵,所谓嘅隐藏版原来系夹住小春卷,配埋甜辣酱好开胃✨嘢饮都有好多款式,玫瑰覆盆子气泡水除咗靓之外仲好好饮,酸度够甜度够气泡量都够,解渴一流,另外蓝莓果昔够健康,以生果为主冇乜点加奶之类,饮落冇出面坊间咁甜,几养生下😂店家仲请我地试咗新品地瓜麻糬波波,口感好Q弹烟韧而且富蕃薯香,极度推荐,下次有机会要试埋其他便当先😗

主食肉燥饭份量几大而且几惹味,配搭酸瓜片减少咸度送饭一流