2018-05-03 166 浏览
最近太安楼开左好多新餐厅,有好多扫街新选择。呢间北京煎饼一开张已经好吸引我,但系每次都好多人排,得一个人做野,所以要等好耐,所以次次都冇食。今次经过见佢冇人排队,拿拿声落单!叫左个辣既孜然羊肉煎饼,店员见我地两个人都好好人问我地洗唔洗分开两个袋。等左冇耐,就热辣辣送到手!都几大份,而且入面好多料,煎饼皮唔似手抓饼个d酥皮,似系pancake个类,饼皮有加黑白芝麻,仲有鸡蛋。到馅料方面,入面有羊肉、红萝卜丝、青瓜丝、生菜、仲有一块脆皮,我唔知系咩黎,但全部野加埋一齐,口感好丰富之余,意外地好夹。虽然叫左辣、但食落冇乜辣味,酱料有d甜。最近影相po上ig或者facebook仲有杯野饮送。有芒果西米露同粟米汁拣。有著数我紧系唔执输啦,拣左芒果西米露,冇念过免费既野都几好饮wo,初初以为系个d假芒果味既芒果汁,但饮落完全唔系,系几浓味既芒果汁,而且几'杰',唔系沟左好多水个d,正啊!
最近太安楼开左好多新餐厅,有好多扫街新选择。
今次经过见佢冇人排队,拿拿声落单!
等左冇耐,就热辣辣送到手!

都几大份,而且入面好多料,