2019-03-31
石亭高汁食材吹水夜😻星期一收工去左公司附近食野,呢间日本平时经过睇落都几日本地道咁,想试好耐。2个可以选择多小小~出面望,简约日本居酒屋🏮入面装修都真系好日式feel,有bar台,几台2-4人位,另外有间房仔。前菜系螺肉海藻,几好味,当𩠌送饭都正🤣黎居酒屋,食刺身走吾甩!叫左几款侍应推介。中拖罗,鲷鱼,带子,赤背同油甘鱼刺身。我最钟意个拖罗,岩岩好油脂,唔会好腻,又香,yummy!朋友仔钟意油甘鱼,觉得好新鲜,一d都吾腥。小食都叫左几多!😋😋活蚝,芦笋豚肉卷,牛舌串,鸡皮串,鸡泡鱼干同烧马友鱼。活蚝好新鲜,加铺头配系上面既酱,一啖食都吾错。芦笋豚肉卷,个笋甜甜地,豚肉又烧完好香肉味,送sake 一流。烧牛舌同鸡皮,不得了,上台劲香,岩岩烧出黎即食,仲keep有肉汁,e次棒!两款烧鱼,各有吾同,都食得过。鸡泡鱼干烧得岩岩好,吾会太干,咬落又脆口,烟烟韧韧,送酒吹水之选!烧马友鱼好鬼香,我钟意,本身马友都好食,用黎烧小小岩盐系面,连啖啖鱼肉食,皮脆口,肉香滑,小小咸,我连鱼头都食埋🙊最后叫左个北海道三色鱼生饭结尾。鱼生分别系马粪,蟹膏同带子。朋友劲赞马粪,好新鲜,甜,食完个回甘好劲。我就一
出面望,简约日本居酒屋🏮
前菜系螺肉海藻,几好味,当𩠌送饭都正🤣
黎居酒屋,食刺身走吾甩!
叫左几款侍应推介。
中拖罗,鲷鱼,带子,赤背同油甘鱼刺身。
我最钟意个拖罗,岩岩好油脂,唔会好腻,又香,yummy!
朋友仔钟意油甘鱼,觉得好新鲜,一d都吾腥。
小食都叫左几多!😋😋
活蚝,芦笋豚肉卷,牛舌串,鸡皮串,鸡泡鱼干同烧马友鱼。
活蚝好新鲜,加铺头配系上面既酱,一啖食都吾错。
两款烧鱼,各有吾同,都食得过。
最后叫左个北海道三色鱼生饭结尾。
鱼生分别系马粪,蟹膏同带子。
朋友劲赞马粪,好新鲜,甜,食完个回甘好劲。
我就一般马粪,但就钟意蟹膏,蟹膏浓香,劲幸福既口感🥰🥰🥰🥰
野食刺身高汁,连加一$400,饱暖幸福满足🥰👍🏻