2019-07-26
2072 浏览
呢间位于石塘咀街市后面嘅餐厅其实真系隐世小店嚟,自问系半个街坊都未行过呢个位🧐,虽然已经附近都开咗好多新式小店,但点解我会发现?系因为喺一个订台app发现的,指定时间(6点)最高享有半价折扣😍。餐厅唔多人,可能时间尚早啦,后尾发现好似有个staff爬咗喺枱训觉😅。我哋安排咗坐角落位都舒服,餐厅静静哋,装修偏黑靠灯光牌🎇点缀几有气氛。BBQ Ribs and Fries(slow roasted, white slaw)($188),份Ribs用个木盘上,Ribs中等size,有好多嚿但唔算好阔身大大排𠮶只,并铺上满满嘅烧烤汁😋,肉质好淋唔干身,离骨🦴所以唔难切,而我觉得食ribs几时都系用手食最正🤪。另外用筒装嘅薯条🍟都好好食,好粗好大条,好脆得嚟中间又好多薯仔👍🏻。同时亦有啲沙律🥗菜,但食到有啲菜好苦就无食了。Grilled Salmon(basil cream)($178),见到条三文鱼一开始心谂煎到咁㶶嘅,同埋佢个样好似喺屋企🏠上菜咁,有啲心思好整齐,但唔似餐厅一般会懒哂靓咁。但食落又唔错啵,鱼肉几嫩口,唔腥,个酱就唔系好记得乜味🙈。另外最钟意佢配埋啲豆角条萝卜条,可以清新一吓👍
Grilled Salmon(basil cream)($178),见到条三文鱼一开始心谂煎到咁㶶嘅,同埋佢个样好似喺屋企🏠上菜咁,有啲心思好整齐,但唔似餐厅一般会懒哂靓咁。但食落又唔错啵,鱼肉几嫩口,唔腥,个酱就唔系好记得乜味🙈。另外最钟意佢配埋啲豆角条萝卜条,可以清新一吓👍🏻。薯蓉都唔错。
Cheesy Cheesy Mac n Cheese Bake($68),呢个嚟到热辣辣,仲食到有邪恶芝士🧀拉丝添😂😂😂。面头连埋啲面包糠焗,所以会脆脆的,芝士味浓郁,但唔可以食太多,如果唔系惊太漏。
总括嚟讲,我觉得呢间小店其实都几高质,食物选择都唔少,价钱中等(如果有折就好抵😍),我见到好多tapas / small dishes拣,仲有咸蛋王鸡翼添,有机会可以试吓。而且呢到有唔少啤酒🍻,同朋友饮返杯都系一个唔错嘅选择👍🏻。btw我以折扣价钱做食评评分,如果无折扣就性价比属一般水平。