2009-08-21 70 浏览
我们一行三人, 本来打算食第三餐的, 但其实大家的胃力有限, 甜品时间, 改为行街时间. 路经石岗咖喱门口, 全是Mango, 原来石岗餐厅自己入口了巴基斯坦芒果, 自己派个staff系门口开个档仔卖 (用上了石岗自己既胶袋同睇了入口商地址, 才真正知道是石岗自己入口, 自己系门口卖). 巴基斯坦芒, 自从从英国食惯, 回来后, 发觉国产, 宝岛, 菲律宾芒, 完全不是那话儿. 好耐没有食过巴芒了, 当然不理价钱, 再闻下香唔香, 即刻买返盒. $60有5只, 12元一只, 好食麻, 贵都照买. 上西铁时, 不停嗅到芒果香, 令人垂涎三尺.回到美孚屋企, 急不及待的, 叫老爸拣只熟d既, 即切. 平常食得多既吕宋芒, 国产芒, 一不好, 就来只酸既, 而且, 闻落去, 没有咁浓既香味. 出得口既巴芒, 基本上包甜, 这一只没有带筋, 显然是婌芒. 甜就是当然的了. 成家人好满足地分了来食, 再一人一只拎走回自己家中. 今日写食评, 真有点想回去饮杯Mango Lassi

今日写食评, 真有点想回去饮杯Mango Lassi
好香既巴基斯坦芒
$60 (其他)
好香既巴基斯坦芒