2018-03-21
每次入石澳都必食呢间串烧,直情仲可以当埋正餐,其实佢嘅肉质亦都冇特别好,只系佢嘅酱汁非常惹味,就系泰国嘅酸辣酱。喺石澳可以食到啲咁惹味嘅嘢食,自然令佢非常吸引我哋分别叫咗墨鱼丸、龙虾丸、鱿鱼、菠萝、猪颈肉、鸡翼等等,酱汁都有三款,有酸辣𠮶款、沙律酱、同另一款系辣味重啲嘅酱。不过而家加左价,好似都差唔多15蚊串🦑自己最钟意食鱿鱼𠮶款,因为啲鱿鱼会烧到好爽口,但又唔会好韧,而且有时仲会有汁。不过都试过佢煮得唔熟,边度啲鱿鱼好粉咁样,咬唔开。所以鱿鱼呢款系要睇你时运高唔高啦🐷猪颈肉都好好食,不过都系有时会失手烧到好韧完全咬唔开,而且有时会好大旧。如果佢可以一早剪开细旧啲或者剪到长啲就会方便啲食🍍烧菠萝就一定唔会失手啦,每次都烧完系好多汁嘅,只系有时佢摆冻左,但又烧得唔够耐,就会变咗唔够热啦其他丸都系正正常常,其实只要点左佢个酸辣汁就已经好正。鸡翼或者司华力肠𠮶啲只有朋友试过,所以我唔评论啦。另外呢啲街边串烧嘅卫生问题系难啲去控制嘅,平时都成日见到有乌蝇嬲落佢啲食物度, 介意嘅朋友就唔好食啦平日入石澳嘅朋友就要留意啦,因为佢平日未必开,冬天就更加少机会,而且店主好似唔系住喺港岛,想确保有得食就
平日入石澳嘅朋友就要留意啦,因为佢平日未必开,冬天就更加少机会,而且店主好似唔系住喺港岛,想确保有得食就最好礼拜六日去啦~