2022-05-05 86 浏览
好耐冇同朋友仔食晚饭啦,今晚约咗朋友去尖沙咀行街食饭。我地行完街之后经过福冈汉堡扒,见到佢系石烧和牛汉堡扒,好特别😍所以我哋比佢吸引咗入去😆因为好肚饿嘅关系,所以我哋决定咗个2人餐。包括咗前菜:面豉汤、胡麻酱沙律,泡菜,2份和牛汉堡扒,一个丼,仲有2杯罐装饮品佢地嘅和牛汉堡扒系一个波咁,放咗喺一个预热嘅铁板上面,放满咗蛋汁同芝士,好吸引😍之后有个石头响旁边比你自己烧和牛汉堡,无错!系自己烧🤣将和牛汉堡切少少放喺石头上面,每3秒就翻另一面,都几好玩🤣。而店员好细心会时不时帮你换石头烧。我哋叫咗菠萝烟肉和牛汉堡扒,芝士蛋蒜和牛汉堡扒。菠萝酸酸甜甜加埋和牛一齐食就冇咁腻,而同蒜片食就好香口又系另一番滋味。佢哋嘅和牛好香牛肉味又油脂丰富😍因为系套餐,所以汉堡扒系m size ,而份量都几多。另外,我将送嘅罐头饮品加钱转百香果特饮,酸酸甜甜但系唔会太甜,唔会觉得加左好多糖水,都几fresh👍🏻芝士泡菜豚肉饭好大碗😳佢用咗珍珠米,上面铺满咗泡菜豚肉同溶咗嘅芝士,好吸引😍泡菜豚肉真系好好味,呢个combination 真系冇得输,超下饭😋

前菜

菠萝烟肉和牛汉堡扒