近日周围都开左好多新餐厅,系奥海城行到闷就揾下附近有咩好食~行左过去大角咀多好多选择又平好多~系OP见到呢间石烧牛好似几抵,一于试下!呢度地方唔大,不过装修好日式风格。自己买完野之后坐低,姐姐就会送餐俾你。外面有免费任添嘅自助bar可以饮汤+生菜沙律,见好多人排队饮糖,一于试下佢个罗宋汤!汤入面好足料,仲有好多牛腩同萝卜,同埋个汤好浓郁,唔系味精汤,我朋友饮咗两大碗。大概等咗10分钟,牛扒终于到啦~朋友叫左牛柳$115/180g,睇落去唔系好大嚿,但系非常厚身,石烧牛扒最好嘅就系可以控制钟意食几成熟,想要medium又得需要medium well又得想要well done都可以。牛扒食落去唔似有加工咗好多腌料,加少少海盐同埋胡椒就已经好够味,肉质鲜嫩。我嘅系牛肩排$85/180g,呢个价钱性价比真系好高,而且睇落去都非常之大旧,呢款扁身啲大块啲,应该烧一阵可以更加快就食得,牛肩嘅肉比较弹牙,牛味比牛柳重好多,两款牛肉都各有唔同嘅特性,烧到非常之熟都好好味。烧晒啲牛之后我哋再去拎咗好多生菜沙律消腻。今餐平平地都几满足😎

大概等咗10分钟,牛扒终于到啦~

2022-09-15