2018-12-02
系铜锣湾收工,同事话想食下日本野,谂起之前好似黎食过觉得几好食所以就再黎食。我地叫左鳗鱼石窝饭,牛柳粒石窝饭,芝士炸鸡,火灸牛柳串,三文鱼同八爪鱼刺身,呢度加埋咁多野都唔洗500$ 非常抵食。首先黎既三文鱼刺身好有惊喜,超级厚切又好新鲜,而八爪鱼就摆得好精美,几鲜甜下。而二个石窝饭系必叫之选,因为真系好好食。石窝饭粒粒分明,食到最后啲饭焦入晒味仲劲有口感。我个人觉得鳗鱼石窝饭更好食一点,因为鳗鱼味渗晒落窝饭度,劲香口,愈食愈开胃。之后到火灸牛柳串,黎到先将d牛柳著火,影唔切佢最壮观既一面。味道方面出奇地无咩特别,可能我期望太高,反而石窝饭既牛柳粒更出色。最后黎既系芝士炸鸡,啲芝士热熔左真系超正,炸鸡啲肉都几嫩,皮都几脆。最后悔系无衬d芝士变成一旧旧之前同d炸鸡捞埋一齐,不过d芝士就咁食都好香好"芝"味。地方唔算大,但都容纳到廿几三十人,有d单车摆设几有特色,有差电服务好细心。