2019-01-16
见呢度几多人like,又咁啱行D2 Place,咪行过黎食啰。餐牌系好多选择,而且都比一般茶餐厅平,装修亦唔差,不过食物就中哂伏。。。夜晚8点左右入去,叫咗两个石锅,一个系安格斯牛柳粒石锅饭,另一个就韩式泡菜豆腐豚肉汤配乌冬,仲加咗个香浓芝士白汁烟肉焗西兰花,虽然全部野都热辣辣上枱,卖相都靓仔,不过点知。。。无样好味讲咗个牛柳粒饭先,唔知点解饭系湿湿地虽然个饭系有只蛋同有酱比你捞落去,有少少湿唔出奇,不过讲紧系比正常更湿,所以食落总系怪怪地。 牛柳就一般无乜肉味少少靭咁。泡菜豆腐豚肉汤唔够辣,同好淡吓,豚肉非常“鞋”口,系咪我Expectation 错咗以为系韩式口味不过好彩个乌冬系正常,都滑既。最奇怪系个焗西兰花,切得唔靓都算,焗㶶咗都算,最骑呢系西兰花完全系淋既? 好似渌到过哂火先再焗咁......最后都食哂既(免得浪费食物),咁咪谂住睇一阵手机片先走啰....睇唔够15分钟,9点未到,就话左边要收,意思即系叫我地走啦....咁我地咪找数走人啰。 虽然唔系咩大事,的确左边系无哂人,但系我见右边仲坐咗好多客,未至于坐满。我明餐厅有自己做法,可能要清洁,不过食物又麻麻,又比人叫走感觉真
不过好彩个乌冬系正常,都滑既。
好似渌到过哂火先再焗咁......
最后都食哂既(免得浪费食物),咁咪谂住睇一阵手机片先走啰....睇唔够15分钟,9点未到,就话左边要收,意思即系叫我地走啦....咁我地咪找数走人啰。 虽然唔系咩大事,的确左边系无哂人,但系我见右边仲坐咗好多客,未至于坐满。我明餐厅有自己做法,可能要清洁,不过食物又麻麻,又比人叫走感觉真系唔系咁好,如果佢问我地转位会好好多。