2017-12-17
今日去朋友公司揾佢,谂住同佢倾下嚟紧嘅细节, 咁啱又系食饭时间,朋友就话揾个地方坐低慢慢倾。朋友就话食点心,我就介绍话上次踏单车食过有间唔错,佢就话另一间试过未,我点知有另一间姐,一于去试一试。装修个格局,中式得嚟带点新颖。只鸡好可爱。点了金鱼饺, 新派点心,外形上面已经好有趣,食落味道都唔错,算系正常嘅,味道有啲似以前嘅怀旧鱼翅饺。大王流沙包, 外型好搞笑,好似戴住副黑超咁, 个包皮做得唔错,完全唔笠口, 新派得嚟不失中国传统, 流心奶黄超级流心,一开就完全流心, 争啲整到成手都系。一口鲍鱼酥, 外型真系有啲似鲍鱼 ,不过呢只嘢唔好睇小佢 ,真系好劲, 冇返咁上下quota都唔好挑战。凤梨小金鸡, 可爱小鸡鸡, 其实即系凤梨酥,新鲜嘅凤梨酥味道不错。上次食过 传统嘢, 今次再试新派, 都有另一种风味,两者都唔错, 下次再食过。
装修个格局,中式得嚟带点新颖。只鸡好可爱。