头一次去到呢家店,真系畀佢哋啲烧味同粥品令我惊艳到!😲店内气氛都几得,唔似平时食快餐咁冲。第一道攞上嚟嘅系叉烧,佢哋嘅叉烧食落去真系嘴边留香,外层微微焦香,𠮶个炭味嚟,啱哂我胃口。叉烧蜜汁渗透入肉,每一啖都叹为观止啊!转个弯,又食到啲生滚粥,粥底够浓,舀一汤匙,啲料真系丰富得黎又新鲜,啲波菜又系好嫩口,仲有啲秘制嘅肉丸,Q弹弹牙,每啖都好满足。啲粥流得入口,又唔会太过稀;食得出厨师系 顶心上脑煲嘅。最后结实我个食之旅就系烧腩肉啦!每一片烧腩肉上面嘅脆皮都啪啪声,香脆得嚟又唔油腻,肉汁一咬落去就流出嚟。食到最后,口口都充满幸福感,真系食指大动,完全冇得顶!食完之后,仲有种满足到从心眼滋出嚟嘅感觉。快啲叫埋班friend,黎食啲平民价钱、星级享受嘅烧味!✨✨✨