2019-07-17 732 浏览
之前睇过个电视节目讲食素搞到心旭旭想喺屋企附近揾素食餐厅,不过中式素食餐厅太多,想试下西式嘅。餐厅新开张无耐,有85折优惠就同老公去试下 。除咗晚餐仲有啲散叫小食,适合多人分享,不过我哋净系嗌咗两个晚餐都好够饱。咖哩吉列猪扒饭($88)含蛋奶。饭面有麦皮,好细心。仲有薯条同蕃薯条,番薯条好甜。素猪扒系新猪肉产品,睇落同食落都有少少午餐肉嘅感觉。咖哩系东南亚风味,有椰汁味唔系偏甜嘅日本咖哩,令成碟𩠌加分不少。配香菇豆腐素汤。有好浓菇味,唔错。日式海鲜汉堡($88)含蛋奶。配沙律同薯条。包面同包底都充满白芝麻,好香口。入面有沙律菜,素鱼柳,芝士,素虾,素鱿鱼圈。素鱿鱼口感同真鱿鱼好似。整个包味道来源来自沙律酱,所以味道非常ok。总结系,两味𩠌菜都好高质素,炸粉唔会太厚,薯条有两款可见心思,下次会试埋佢其他推介。

配香菇豆腐素汤。有好浓菇味,唔错。