无嚟石门一排,又好似热闹咗好多 ,多咗好多餐厅,见到呢间选择都几多,就入咗去试。呢间拉面店比起其他拉面店相当阔落,拉面嘅选择都好多。 店员都同我哋推介佢哋新出嘅蟹皇汤拉面,系佢哋店长自己研发,见到配料除咗图入面嘅猪软骨之外,感觉上呢个汤底配鸡应该会夹好多,所以我哋就拣咗鸡叉烧。蟹皇汤拉面上碟之后吸睛嘅除咗系蟹钳之外,见到鸡叉烧都有火炙嘅痕迹,放汤底虽然好清澈,但靠近一闻有浓浓嘅海鲜味一嚟就梗系饮个汤底先啦,一啖落肚已经饮到满满嘅鲜味,食落去已经非常开胃,鸡叉烧有微微烧过,感觉一般慢煮嘅增添了风味。好味指数:🌕🌕🌕🌗🌑第二个拉面我哋拣嘅系猪软骨拉面。我哋就选择咗酱油加猪骨汤因为担心净系酱油嘅话味道会太过单一,果然浓浓嘅猪骨加上啖啖酱油香味道好有层次,唔会一味死咸。拉面都好挂汤,猪软骨味道非常入味,略略有咬口,唔会软淋淋,适合我呢啲钟意爽脆口感嘅人士。好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑

呢间拉面店比起其他拉面店相当阔落,拉面嘅选择都好多。

好味指数:🌕🌕🌕🌗🌑

好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑