2021-09-22 361 浏览
石门日式拉面小店🍜 一出石门站就见到呢一间排长龙嘅餐厅 🥳紧系要试吓舖头装修好似日本🇯🇵居酒屋嘅感觉🎎同其他拉面店一样 呢度都系可以自由选择面嘅硬度 🍜汤底浓度 同埋油量🌟 特盛叉烧味玉酱油豚骨汤拉面🐖🍜 ($93)食拉面第一件事紧系试吓啖汤先!汤底猪骨味好浓🐷饮落去冇乜味精🤤叉烧好有惊喜🤩半肥瘦啱啱好 仲用咗火枪烧过表面 焦香味浓🔥烧到好有油香玉子好入味而且有流心效果❣️面质方面煮得好啱要求🥰 又做到挂汤效果而呢碗选择加咗辣🌶 相对来讲比较惹味啲🌟 味玉酱油豚骨汤拉面🐖🍜 ($83)同特盛嘅分别就系少咗两块叉烧🙈但份量都好足够 啱晒细食嘅朋友试吓🤤 呢一碗冇加到辣 可以饮到好浓嘅猪骨味🐷🦴🌟 天妇罗无骨鸡翼🐥 ($18)出面比较少见到用天妇罗嘅方式黎整炸鸡翼🍗 新鲜炸好上枱🤩 热辣辣脆卜卜 炸粉唔会太厚 又炸到过火仲锁到肉汁😚 加埋啲七味粉好惹味!套餐包一个小食同野饮 估唔到有得拣啤酒🍻好爽🤪 即刻好似去咗日本居酒屋🥰 味道 9.5/10环境 9/10推介程度10/10
石门日式拉面小店🍜 [面道]

一出石门站就见到呢一间排长龙嘅餐厅 🥳紧系要试吓
舖头装修好似日本🇯🇵居酒屋嘅感觉🎎

🌟 特盛叉烧味玉酱油豚骨汤拉面🐖🍜 ($93)

玉子好入味而且有流心效果❣️

面质方面煮得好啱要求🥰 又做到挂汤效果
而呢碗选择加咗辣🌶 相对来讲比较惹味啲

🌟 味玉酱油豚骨汤拉面🐖🍜 ($83)

呢一碗冇加到辣 可以饮到好浓嘅猪骨味🐷🦴

🌟 天妇罗无骨鸡翼🐥 ($18)

味道 9.5/10
环境 9/10