第一次搭马铁去石门揾friend食饭,原来石门环境都唔错,周围都几多食市,连酒吧都有,住呢度都几方便朋友带左我去一间佢好钟意嘅酒吧,就系呢间Golem Craft Beer喇!一去到门口,系落地玻璃望入去已经好心心眼喇!好大间呀!一入到去,晚市时段都几多人,酒吧内除左有bar枱之外,仲有坐得舒服嘅卡位俾客人选择。我地除左饮酒倾计之外,都想食埋晚餐,所以就拣左坐卡位喇每枱都会有一个小蜡烛🕯️好浪漫呀而且地方阔落的关系,就算好多客人都唔会坐得好逼,倾计又唔会好嘈,真系好舒服酒吧内仲有大电视,下次可约埋一大班朋友黎睇波添呢间酒吧的酒类非常多,draft beer的种类都好多,真系花多眼乱呀最后我地拣左2号同8号No.2 Gwei.lo american ipa入口有果香味的啤酒完全没有苦味易入口好快就饮完一杯要加码No.8 Pineapple sour milk ipa入口即有菠萝的果香比起之前果杯更易入口尾段会饮到带微酸的口感好有层次食物的种类都好多,我地点左主菜同小食,饮啤酒配小食简直系绝配美式烧烤猪仔骨份量超大猪仔骨比起平时出去食的长1倍烧完后肉质仍非常嫩滑BBQ酱份量恰到好处唔会抢走猪

一去到门口,系落地玻璃望入去已经好心心眼喇!好大间呀!

每枱都会有一个小蜡烛🕯️
好浪漫呀

酒吧内仲有大电视,下次可约埋一大班朋友黎睇波添

最后我地拣左2号同8号

烧完后肉质仍非常嫩滑
BBQ酱份量恰到好处
唔会抢走猪仔骨本身的味道

而且仲配上薯条
性价比真的好高啊!

唐扬鸡块

炸鱼和薯条份量各占一半
炸鱼的粉浆很薄很薄
炸后很脆
每口都食到鱼肉

整体来说,这间酒吧真的又大又舒服,食物同啤酒的质素都很高,真的要多些来探朋友啰

2018-11-24
Gwei.lo  american  ipa