2021-10-20 129 浏览
悠闲的周一下午,同朋友来到这里试试他们的午餐。 我点左蒲烧鳗鱼滑蛋饭鳗鱼一大条, 同手掌一样咁大,肉质结实,淋上蒲烧汁,送饭一流。滑蛋应系用左不少牛油炒,每一口都充满牛油香, 而且系超级滑,好好味,滑蛋有惊喜! 朋友叫左日式照烧鸡扒饭鸡扒并唔系我想像的一大块鸡扒,而系三小块薄薄的鸡扒,其实一开始系有少少失望。但系味道真系有惊喜,鸡扒用左黑椒调腌制,好入味,最出色系表面煎得香香脆脆,鸡肉都好嫩,口感不错。 饮品方面, 我点了玫瑰Latte,奶泡上撒了几块玫瑰花瓣,打卡靓之余,入口有微微玫瑰花香。 朋友点了奶酱啡,个名特别之余,卖相都好特别。杯既外面同杯边用朱古力痴上碎果仁,每一口都会食到朱古力加碎果仁,咖啡中加左少少花生酱,咖啡甘香中带些微花生酱香,估唔到又夹得到,几得意。 整体呢到既食物都几高质,有卖相之余同时都好好味,值得一试。
悠闲的周一下午,同朋友来到这里试试他们的午餐。

我点左蒲烧鳗鱼滑蛋饭

蒲烧鳗鱼滑蛋饭

朋友叫左日式照烧鸡扒饭

玫瑰latte

奶酱啡

整体呢到既食物都几高质,有卖相之余同时都好好味,值得一试。
2021-10-18
蒲烧鳗鱼滑蛋饭