2019-02-21
石门站B出口一出,左右都有商场(其实系一二期嘅分别)。一期多饮饮食食嘅铺,二期则多格仔铺。不过,虽然商场配套足够,可是入到去二期就觉得好多都系吉铺,有啲冷清。返到第一期,揾到一间个名好得意嘅食肆,叫做「入面」。咁就吸引左我入去试下佢有咩面咁特别。本来下午茶时间,叫下午茶好合理。但系一啲都唔平,所以都系为左份量嘅原故,叫个午餐睇黎会够食啲。 如是者,叫左个嘅推介「回味酱骨架」。睇个名以为系好似糖醋骨咁,有啲浓汁系旁边。不过,就好似啲相咁,无汁,得几旧大骨。味道都系算一般,一啲都唔特别,更加唔似咩推介嘅美味。只蛋整得几靓,食落口就正常野啦。杯东瓜茶都系好普通。反而最后想讲下个捞面。成餐可以话最好食系佢,最少有啲汁无咁干。