一段时间无食拉面,成日心思思想食又难出远门,今日行经石门站先发现原来都有间拉面店!价钱唔算太贵,仲有啲Set 可以拣!.➜蟹皇汤拉面当日有期间限定嘅蟹皇汤拉面,拣咗店员大推嘅自家制慢煮猪豚骨,甜酱油味刚刚好,够晒软淋,蟹皇汤底鲜味十足,我哋仲加咗溏心蛋,原粒上冇切开嘅,咬落蛋香味浓。.➜酱油豚肉汤拉面另一碗就拣咗粗面底,其实唔系真系粗面,系口感唔同啲嘅曲拉面,猪太郎就觉得食落弹牙啲又排汤啲!汤底好浓好杰身,叉烧厚薄适中,配上爽口木耳丝同葱花,口感满分!.两碗拉面都可以 $30 追加腹满套餐包返小食同饮品各一,炸海苔鱿鱼香口好食,外面脆口,内里弹牙!吉列炸蚝即叫即炸热辣辣 ,蚝肉都算大粒,外脆内软。.#msmessypig_Food
➜蟹皇汤拉面
➜酱油豚肉汤拉面