今日同男朋友嚟咗石门呢一间cafe,试吓佢个二人晚餐~喺呢度嘅小店都系偏向比较细间,但系坐得都几舒服😉我哋叫咗个二人餐 ($288)系包一个沙律,一个意粉,一个小食,仲有梳乎厘pancake同埋两杯嘢饮😋沙律就叫咗烟三文鱼藜麦沙律,烟三文鱼份量比较少,但藜麦同埋沙律菜都好新鲜嘅~蒜香奶油虾意粉质素唔错,虾有五只,非常弹牙😆蒜香味好浓郁,不过意粉就略嫌淋咗少少,个人比较喜欢弹牙嘅意粉😌小食嘅炸鱼薯条就正常水准啦,炸鱼薯条个炸浆有少少似吉列嘅感觉,都炸得几香脆~之后𠮶餐仲有一个甜品,我哋就拣咗朱古力香蕉厚松饼🥞松饼蛋味都几香,不过唔算好有空气感,食完系觉得有嘢落肚嘅🤣饮品方面男朋友叫咗Chocolate,呢杯朱古力偏向甜嘅路线,都几浓郁嘅~我呢杯系Hojicha latte,焙茶味相当浓,浓到我觉得有少少涩,但系都系唔错嘅😌而我哋两个人咁大食,呢个二人餐其实唔太够饱,所以我哋另外仲叫多咗个意粉,呢个意式卡邦尼意粉 ($88) 上面有啲烟肉,我觉得水准都系正正常常~呢个意粉亦可以配咗一杯饮品,咁我就拣咗杯芙香苹果果茶~虽然佢系茶包,但系佢个味都几浓烈,系偏向比较酸嘅一杯果茶~呢一餐食咗呢度好

烟三文鱼藜麦沙律

蒜香奶油虾意粉

朱古力香蕉厚松饼

Chocolate

Hojicha  latte

意式卡邦尼意粉

呢一餐食咗呢度好几样嘢,我觉得呢度嘅甜品比主食出色,都系认真制作,店员态度都几好😉
2023-04-28
烟三文鱼藜麦沙律