2016-02-22 780 浏览
如果晚饭唔知食咩好?位于得宝商场嘅「韩食家」都算一个好选择。店内面积比较宽敞,三五知己聚餐好去处,但服务欠奉,感觉唔到丝毫嘅韩风热情⋯首次光临,要试一试佢个传统石头饭!饭到前都会有一小碟前菜 韩式石头饭 卖相吸引,同餐牌显示相乎,真石头装载,所以超热辣辣上台,食材方面亦好丰富,色彩缤纷,未食就已经好满意!味道方面亦唔错,食出材料嘅新鲜,重点系佢只鸡蛋系生上,所以特别吸引,利用石头窝嘅热力,将蛋与饭打匀,味道韩式拌饭 材料同韩式石头饭冇咩大分别,只系装载器皿各不同,拌饭耐热力不足,好快便会变凉!卖相与餐牌不乎,餐牌系生蛋,而实物系熟嘅荷包蛋⋯可能系因为冇石头嘅热力去热熟只蛋,所以店家改成熟蛋上⋯但根本已不再是那回事啰! 材料亦好新鲜,只系有啲老,食到有渣⋯但整体上都唔错,可以再试其他

首次光临,要试一试佢个传统石头饭!

饭到前都会有一小碟前菜
前菜

韩式拌饭
韩式拌饭

材料丰富

材料亦好新鲜,只系有啲老,食到有渣⋯

但整体上都唔错,可以再试其他