2022-07-27
石一烧糯米酿鸡翼:慢火煎香嘅鸡翼,外皮微脆,洋溢满满嘅糯米,而且调味。非常适中,略带微辣,中和糯米嘅济腻感觉三色小食拼盘:辛辣带子裙边,爽脆;小甜薯,绝对唔系少甜,系好甜,烟鸭胸,有淡淡的蜜糖味芝士薯条配黑松露酱:外脆内软嘅薯条,出边好难食得到,仲有一个黑松露酱,提升风味。樱花虾味噌汤:每一啖嘅味噌汤,都散发着淡淡的樱花虾鲜味,味道唔会太咸。澳洲和牛封门柳:肉质软冧,带浓郁嘅牛肉香味,就算well done,肉质都依然非常软冧,就算五点任何酱汁,肉本身嘅味道都已经足够好味,送饭一流。日本九州A4和牛前腿肉:肉质较略带咬劲,仲有丰富肉汁,以medium 熟度口感最佳,配黑椒与伯方之盐,最夹!日本九州A四和牛三角胸:油花分布平均,入口即溶,而且口腔散发牛之香气。最后来一个, DIY抹茶雪糕,抹茶嘅浓度由你自己控制,个人比较钟意偏苦嘅抹茶,配上香甜既云呢拿雪糕,喺食甜品呢件事上面,多咗一层风味。白桃味梳打+苹果梳打:之前都未饮过呢两只梳打,觉得果味香浓,
最后来一个, DIY抹茶雪糕,抹茶嘅浓度由你自己控制,个人比较钟意偏苦嘅抹茶,配上香甜既云呢拿雪糕,喺食 甜品呢件事上面,多咗一层风味。