2024-04-25
今日行经见到呢间乐汤鸡面馆好似好正~仲见到佢主打系鸡、鸡汤,好吸引呀。因为自己就懒得点煲汤,出去饮到鸡汤都几正,所以就捉住老公入左餐厅坐了。餐厅环境好大,好多张座位,唔洗等位,地理位置又方便,易揾。睇睇餐牌,有好多唔同主食,以鸡为主,鸡汤、鸡汤翅、炒面饭⋯⋯小食等等都应有尽有,好正呀。我们点了一个小食~凉拌海蜇手丝鸡,海蜇、手丝鸡、青瓜丝、萝卜丝,夹杂在一齐,所以吃起来时又爽又脆,口感相当唔错,而且调味都好开胃,冻冻的前菜,十分吸引同开胃呀。海蜇又爽又好咬口,鸡丝份量都不少,作为前菜相当唔错。醒胃老公点了一碗至尊鲍鱼鸡大碗饭~卖相超吸引,有大大只鲍鱼,多件大大件又肥美既鸡件,仲有大大碗饭,饭仲是有味饭的,入面已调好味道,仲夹杂住少少菇菌,相当之好味。老公对呢个饭都大赞,又惹味又重鸡味又饱肚,相当之抵食同吸引。我试过都赞不绝口。我点的是砂锅花胶鸡刀削面,粉面可以自由点选,如米线、面条、刀削面等等,而我就点了刀削面。呢个砂锅花胶鸡简直是一流。砂锅热辣辣的送上,要小心被锅边烘到手,热辣辣的鸡汤翅,滋味无比。鸡汤又鲜甜又好味,入面仲超足料,有多块大大片又厚切的花胶,弹牙又充满胶质。仲有大量既鱼
餐厅环境好大,好多张座位,唔洗等位,地理位置又方便,易揾。
我们点了一个小食~
凉拌海蜇手丝鸡
凉拌海蜇手丝鸡