2022-01-22
放工同朋友去附近饮杯coffee倾下计, 随意走入一间coffee shop, 估唔到饮杯coffee都可以有惊喜,自己不太熟识咖哩品种, 入到黎更觉得饮coffee原来可以再高一点层次。主打特色coffee, 店主自家调制, 研发多款惊喜口味咖啡, 其中有几款coffee仲含酒精成份ga!Menu每隔约两星期会转款, 务求令大家充满新鲜感。店外同店内同样有打卡位, 得闲经过打卡饮返杯至够chill~ 【Shakerato】HK$60系一款中西合壁嘅Coffee, 杯边附上了酸梅粉, 注入即开罐装coffee, 从杯边入口饮到酸甜梅味, 后继饮到清淡嘅咖啡香。【Matcha Affogato】HK$60香滑云呢拿口味雪糕上, 自行淋上暖暖嘅甘香醇厚抹茶, 旁边伴有碎饼干, 增加层次口感。【Purple Waffle with Tofu Ice-cream】HK$75即叫即焗, Waffle外脆内软, 只有中心位加入微甜紫薯, 配上很重豆腐味嘅雪糕, 整体唔会过甜。
Menu每隔约两星期会转款, 务求令大家充满新鲜感。
【Shakerato】HK$60
【Matcha Affogato】HK$60