2017-12-15
钟意食车仔面既我,朋友仔就推介我去元朗既呢一间砵砵车仔面喇,𩠌菜方面都好多比较特色,价钱相宜,最紧可以食下多啲唔同既款式!纸仔之外,亦都有其实餐牌可供选择架花多眼乱既我,就试下咖哩鱿鱼,冬菇,原创白榨饺(榨菜,旺菜)芹菜木耳饺 猪红。鲍汁萝卜 加咖哩汁小时候很喜欢跟妈咪到茶楼吃车仔猪皮鱼蛋萝卜,但现在已经好难吃得到,想不到可以在砵砵车仔面寻回,真是开心!萝卜好入味,比较爽口;咖哩鱿鱼份量算多,而且爽口弹牙,配合咖哩汁,十足街头美食;最喜欢这里的冬菇,又厚又大只,而且是花菇,炆得入味,是我在车仔面店中吃过最大又入味的一间。要介绍一下砵砵车的水饺系列,全都是自家制,较欣赏白榨饺,食落榨菜味浓而旺菜清淡,两者互相平衡,下次真是要试试韮菜饺。吃完车仔面,点杯特饮华田爆脆,真是爽,华田味的薄脆片很有口感,亦令整杯更香浓!
纸仔之外,亦都有其实餐牌可供选择架
花多眼乱既我,就试下
亦令整杯更香浓!