2023-12-07 381 浏览
九龙城出名多嘢食,今次嚟到一间日本餐厅平时预订有omakase食,今日就食左丼饭啦🤩.不得不说碗饭真系超大😎点左四款丼饭,每碗都有海胆‼️配埋碗面豉汤,加左蟹肉+蟹膏煮,哗一啖蟹肉咁食超爽🤤.1️⃣师傅发办海鲜丼舖满咗各种时令鱼🐟秋刀鱼、蜜柑鲷鱼、深海池鱼、富士山三文鱼、橄榄油甘鱼、厚切带子、牡丹虾😚款款新鲜,够晒满足!.2️⃣海胆✖️三文鱼籽丼如果你系海胆忠粉,就千祈唔好错过啦💯因为呢一碗最多海胆,有成半碗咁多😱全部都系来自北海道嘅~好浓味,呈深橙色🧡加埋三文鱼籽个口感绝配,鲜味系完全充满口腔😍.3️⃣海胆✖️蟹肉蟹膏✖️三文鱼籽丼餐厅本身出名食蟹,果然啲蟹肉好鲜甜,丝丝肉都好正🤤捞埋蟹膏食就一流😙4️⃣拖罗三色丼集齐中拖+大拖,两款嘅鱼油都好丰富!唔少朋友都知我钟意食拖罗,好客气咁俾左好多件我😋
九龙城出名多嘢食,今次嚟到一间日本餐厅
平时预订有omakase食,今日就食左丼饭啦🤩
1️⃣师傅发办海鲜丼

2️⃣海胆✖️三文鱼籽丼