2020-10-24 583 浏览
我第一次嚟呢间舖头食,刻意不选择X奀,看完其他人的意见,我有很大的期望,但实际上云吞及面都只是一般水平,最重要是份量,大家要睇清楚啲相先,比较一下背景嘅杯或者其他器皿, 因为实际上个碗细到不得了(sorry忘记拍照, 应该系话冇谂过会写食评但实在太不忿了),3啖可以吃完, 如果价钱系要去到$4x-6x/碗, 但系Mini版 (佢有大碗拣就当然更贵啦,但系我见到大碗都系出面正常嘅细少少)咁嘅价钱迷你形实在太离谱了,所以去完一次唔会再有第二次。但必须要称赞的是肠粉真的是即叫即做,非常软滑,不过内里馅猪润就薄同少到不得了,所以大家如果肚饿就唔好拣去呢间了,我就系因为咁食完个3啖云吞面要再嗌肠粉先够, 再加埋杯嘢饮品一个人嘅消费就要$141了⋯⋯响一间云吞面舖一个人要食过$100在我人生中算是经典了
2020-10-10
午餐