2016-09-19 827 浏览
平时好少黎呢头。朋友系附近车行整开车见到新开张,就带我黎试下!样样食物都好吸引,想试,结果两个人叫左五碟,饱到上心口!前菜叫左芒果虾沙律,有成六七只虾,只只都好大只。虾炸过,再整冷盘,虾肉弹牙,爽口。芒果系泰国青色果种,甜甜地,好脆口,个汁酸酸地,有少少少辣,好开胃,做前菜一流!鱼肚羹材料好丰富,好多,有鱼肚(如图,好多)、鸡肉丝同鲜冬茹等。个羮杰杰地,唔会水汪汪,啖啖系料,味道刚好,又唔会太咸。可以装到三四碗满。炒杂菜有芥兰、草菇、红萝卜、粟米芯同西兰花等。上枱时仲好热,刚炒起。菜炒得好爽口,唔太林。总有一款菜岩你!黄咖喱(牛肉)可以拣牛、猪、鸡,今次拣左牛肉。牛肉林,但食落有肉丝感觉,唔会好似出面有啲餐厅因为要林,而用好多松肉粉搞到无肉既质地,唔系肉甘样。咖喱俾左好多材料去煮,有一条条既香料(我估果啲系香茅,唔识分😂)、青椒、洋葱、薯仔等。好林,入味。个咖哩唔辣,好浓,如果有埋白饭或面包更正,可以点晒啲汁食!炒饭有豆角、肉粒同细细粒既虾米仔,佢同我见开既较红色,本身仲以为系辣椒饭炒得干身,唔会痴埋一旧,但又有少少湿润,易入口。旁边有几块泰国腊肠,相比起我地中国腊肠甜啲,但几瘦,我钟
大虾芒果丝沙律
鱼肚羹
鱼肚羮
炒杂菜
泰式炒杂菜
黄咖喱(牛肉)
黄咖喱
炒饭
饭炒得干身,唔会痴埋一旧,但又有少少湿润,易入口。旁边有几块泰国腊肠,相比起我地中国腊肠甜啲,但几瘦,我钟意!同埋好钟意啲虾米仔,个饭颜色好丰富,又红又黄又绿,好味!
虾酱炒饭
西瓜沙冰
呢个一定要试!样貌吸引唔洗讲,西瓜汁好甜,饮落又好似有啲士多啤梨味,总之好饮啦!
原只西瓜沙冰
香蕉沙冰
朋友点既,偷饮左一啖

几大杯下,面头有几片香蕉。味道好浓,好香香蕉味,呢杯野应该用左唔少只香蕉打!
香蕉沙冰
总括黎讲,好满意今次朋友既介绍!食到好饱!要赞下呢间餐厅既员工,因为唔知做咩,果晚系甘跌餐具,员工反应好快,即刻换俾我,搞到我都唔好意思
哈哈!赞!
大虾芒果丝沙律