餐厅: 地道館車仔麵
资讯:

今晚入爱民村练波,大约7点45分到地道馆 💪里面人唔多 平日夜晚爱民村较舒服嘅选择呀~嗌返(实际:剔餐纸)以往好钟意嘅碟头饭~招牌猪扒虾条蛋饭 + 冻荷兰谷古(浓味朱古力)$55猪扒饭印象以前上碟有块生菜“吸油”,以前望落会精致啲食落第一啖味道口感 解饿一流!!!猪扒软腍,有肉感有嚼劲,咸香有微微椒盐同五香粉味道,油脂分布均匀,唔会好多碎骨猪扒边边有块肥肉加味(好多时唔觉意我会食左 😂)煎蛋蛋汁留落松软白饭,同鲜味十足嘅豉油汁拌饭一流 🤤招牌虾条外皮松脆,里面虾胶弹牙,有葱/青豆系里面令口感有层次 每次食碟头饭都会希望可以多两条虾条 😋冻谷古同平时一样,保持水准 🤩比平时朱古力味道相对会浓啲,奶味唔咁重,朱古力味更香浓调制应该有落淡奶,饮落好似食紧半黑半牛奶朱古力嘅感觉,十足十怀旧冰室味道 🤤希望呢间有得长做啦,每次经何文田都会谂起呢间餐厅架~饭面全部都掂 😍
今晚入爱民村练波,大约7点45分到地道馆 💪
里面人唔多 平日夜晚爱民村较舒服嘅选择呀~

猪扒饭印象以前上碟有块生菜“吸油”,以前望落会精致啲
食落第一啖味道口感 解饿一流!!!
猪扒边边有块肥肉加味(好多时唔觉意我会食左 😂)
煎蛋蛋汁留落松软白饭,同鲜味十足嘅豉油汁拌饭一流 🤤

冻谷古同平时一样,保持水准 🤩
比平时朱古力味道相对会浓啲,奶味唔咁重,朱古力味更香浓

希望呢间有得长做啦,每次经何文田都会谂起呢间餐厅架~
饭面全部都掂 😍
招牌猪扒虾条蛋饭