2009-12-17
九龙城一向俾我既感觉都系比较老旧D. 好多食肆都好味, 但系系爱屋及乌既条件下, 爱佢既美味同样都要接受佢哋既环境! 所以当我个FRD话我知九龙城有间装修好靓既甜品店既时候我都不抱太多既期望. 不过黎到见到果然系好得, 红橙既设计其实有少少刺眼, over 左少少. 不过好彩佢系开微灯, 最多都系人人块面有都红卜卜咁, 健康肤色... haha. 其他decoration都几有心思的呀... 我哋去到既时候时候尚早, 除左我哋之外只有一枱客, 所以全场既位都任我拣黎坐. 最后我拣左系vip房出面𠮶个cone位, 因为𠮶个位置正正上面吊左粒星星, 好有圣誔feel.餐牌上面有好多都好似ok, 见到隔离枱既饮品又好似几好, 但系行入黎经过个cake 柜 d cake又好鬼吸引. 最后谂左好耐, 又系短发boylish打扮既waitress既suggestion帮助下拣左:甜之迷西式并盘 $53 - 一个有3款mini size既甜品, 一次过满足我3个愿望蓝莓芝士饼, 南瓜批, 苹果卷以上既蛋糕, 水果味道既还原道好高. 食落口既时候唔会食到好重既糖味. 蓝莓同南瓜本来既甜度就唔高. 好多
蓝莓芝士饼, 南瓜批, 苹果卷
以上既蛋糕, 水果味道既还原道好高. 食落口既时候唔会食到好重既糖味. 蓝莓同南瓜本来既甜度就唔高. 好多舖头会落好多糖令佢哋变得好甜. 系呢度唔会食到~~~ 但系佢哋蛋糕既饼底或者外面包住佢哋𠮶层酥都偏簿, 如果可以厚番d好好多.
合桃甘荀蛋糕 (正常SIZE): 好少地方有得食, 糖霜好甜, 不过正宗既就系咁甜. 蛋糕口感厚实. GOOD!!
咖啡仔 (送): 呢个送既就麻麻地. 咖啡味唔够浓, 我食到好大阵奶味only. 不过口感几Q. 但系因为味道麻麻, 食完一啖唔会想再食!
同埋..... 呢到真系唔上水... 食完个口甜甜地想饮啖水都无....