2022-08-25 30 浏览
喺码头上Chill住叹韩式炸鸡🍻最近发现中环码头多咗间好显眼嘅韩式炸鸡店,就喺中环-尖沙咀嘅码头𥚃面入闸撘船个位,次次经过都闻到劲香炸鸡味😍 好啱放工买去开party/做宵夜添😈 餐厅都有几张堂食座位,仲要系对住海景,坐低食都几chill㗎🌃🌇原只炸鸡(全只) - 蜂蜜焦糖炸鸡有6只味拣,我哋拣咗蜂蜜焦糖🍯 因为系即炸嘅关系所以会等得耐少少。每件鸡嘅炸衣厚度适中够脆,唔会太厚又唔会油淋淋。隔咗半个钟返到屋企都仲几热,配埋蜂蜜焦糖嘅适中嘅甜味,系几正宗嘅韩式炸鸡🥹炸鸡腿肉(细) - 葱蒜酱油呢份鸡腿肉$58以为会好少,一睇原来份量都几多,鸡肉底下仲有堆薯条垫底,几有诚意。我哋呢个就拣咗葱蒜酱油味,食落咸咸地又带有蒜香同埋甜味,好惹味,啱晒重口味人士🤟🏻另外加咗2罐韩国汽水 - 忌廉鲜奶, 芒果梳打芒果梳打第一次见,味道几特别唔假,又唔会太甜,可以一试PS. 记得要衬热食啊!
喺码头上Chill住叹韩式炸鸡🍻

原只炸鸡(全只) - 蜂蜜焦糖

炸鸡腿肉(细) - 葱蒜酱油

另外加咗2罐韩国汽水 - 忌廉鲜奶, 芒果梳打
芒果梳打第一次见,味道几特别唔假,又唔会太甜,可以一试

PS. 记得要衬热食啊!