2019-04-18 172 浏览
麻辣火锅愈开愈多,又一间过江龙新店,爱辣既我当然要试下😍去到见装修都几中式,而且坐位算几阔落,不过见人就唔太多,算清静。我地叫左牛油鸳鸯锅,一边清汤、一边麻辣小辣。清汤个边都ok,但麻辣做得几好,辣得黎食到味道,而且够香,又几好鸭血很推介,觉得拍得住台湾鼎王个d,本身已有d味,实净爽滑,配上麻辣超赞🤤羊肉片份量唔少,肉质嫩,厚身。木耳爽脆大大片,份量多。毛肚渌两渌好快食得,吸汤爽脆,新鲜。安格斯肥牛,雪花分布平均,又淋又juicy🥰呢个我超爱,牛黄喉,脆卜卜咁,渌耐左都唔怕,脆得很有质感。牛柏叶就一样比较吸味,欣赏佢切得细细,容易食。鸭肠较少见到,比鹅肠爽脆,无肥膏,10秒食得。鹅肠就较一般,都爽脆但略嫌厚左少少,但有肥膏痴住就香d。呢个莴笋片食到最后先发现无影到,好在仲有少少可影返😂切得非常薄身,渌一阵就食得,劲清甜但又保留到脆嫩,系咁薄身先做到🙆🏻‍♀️另外仲试左佢个*墨鱼滑*,呢个我都系5星既..墨鱼好香又有绵绵既感觉,口感好正试埋甜点,第一次食红糖冰粉,好似寒天咁,唔算甜,但因为有花生,我就麻麻地喇😅

鸭血

羊肉片

羊肉片份量唔少,肉质嫩,厚身。
木耳

木耳爽脆大大片,份量多。
毛肚

毛肚渌两渌好快食得,吸汤爽脆,新鲜。
安格斯肥牛

安格斯肥牛,雪花分布平均,又淋又juicy🥰

牛黄喉

呢个我超爱,牛黄喉,脆卜卜咁,渌耐左都唔怕,脆得很有质感。

牛柏叶

牛柏叶就一样比较吸味,欣赏佢切得细细,容易食。
鸭肠

鸭肠较少见到,比鹅肠爽脆,无肥膏,10秒食得。
鹅肠

鹅肠就较一般,都爽脆但略嫌厚左少少,但有肥膏痴住就香d。
手工青笋片

红糖冰粉