2024-08-19
行到呢间舖头觉得有啲得意,因为佢哋系重量嚟决定价钱,简直系「磅秤自助车仔面」!入到舖头初头有啲疑惑…店员耐心有礼地向我解释点单程序:首先要去消毒柜入边攞个筲箕同钳,之后再去食物柜拣选自己喜欢的食材。食材基本上系各种丸,菜,鸡肉,肥牛,牛腩,面都有好几种。最近减糖,所以专登拣啲非淀粉质健康啲嘅食材 。拎住一筲箕嘅食材同饮品,去到收银度磅重同拣汤底。佢哋嘅汤底都好特别,当然我二话不说就即刻拣咗我嘅至爱藤椒汤底。佢哋宜家有会员计划:$138就可以入会做会员,送50支饮品同全年九折。谂谂吓其实为起支饮品都系两个几,真系值回票价。买咗单先见到佢哋两款手调柠檬茶,下次要试吓。今次第一次食呢一间,试咗一啲比较特别嘅食材:蛋角同潮汕饺好好味,好值得推介。呢度仲有笋同牛脷可以拣,真系第一次见。以为大大条蟹柳冇乜特别,咬咗落去先发现原来系芝心蟹柳!有惊喜。佢哋有厨师肠,芝士肠。但我对波波肠情有独钟。好味。佢哋个藤椒汤底真系冇令我失望,好香麻椒味但又唔太辣,冇点面食嘅我都过足瘾口,好满足!
食材基本上系各种丸,菜,鸡肉,肥牛,牛腩,面都有好几种。
最近减糖,所以专登拣啲非淀粉质健康啲嘅食材 。
拎住一筲箕嘅食材同饮品,去到收银度磅重同拣汤底。
买咗单先见到佢哋两款手调柠檬茶,下次要试吓。
呢度仲有笋同牛脷可以拣,真系第一次见。
佢哋有厨师肠,芝士肠。但我对波波肠情有独钟。好味。