2014-09-12 1216 浏览
平日晚上7:30pm, 去左新开分店既茶木.由于时间尚早, 人流不算多, 8:00pm过后, 开始多人.店员有好多, 勤快有礼, 下单, 上菜既速度都刚好, 食完拿著号码纸去收银处结帐.我同友人叫了小食 x 1, 吐司 x 1, 饮品 x 2 . - 综合水果茶 ($34) :入口酸酸甜甜, 好开胃清爽, 选择左冻饮, 好岩夏天. 下次要试试热饮.茶味唔算好浓, 水果味突出, 而且有多种水果, 如草莓, 蓝莓, 菠萝, 青柠. 还有特别的酸莓. - 香蕉巧克力冰淇淋 ($32) : 朱古力同香蕉都平衡到, 唔会好甜腻, 冰冻入口顺滑. 而面层既雪糕都系香蕉味, 正丫. - 蓝莓香草砖块蜜糖吐司 ($68) :外观好华丽, 有2粒草莓装饰, 一球草莓味雪糕, 还有蓝莓浆, cream, 绵花糖, 蓝莓粒..配上蜜糖吐司, 一睇到已经好吸引.蜜糖吐司好脆口, 又有甜甜蜜糖香味, 就甘食已经好好味. 配埋雪糕, 一冷一热仲正.食完中间个层, 就开始自己切开底层, 沾上配料同食.  最惊喜系草莓味雪糕还有果肉.最后我地先食埋最顶层. 好full 好满足. - 黄金盐酥鸡 ($48) :香酥好味
平日晚上7:30pm, 去左新开分店既茶木.

- 综合水果茶 ($34) :

- 香蕉巧克力冰淇淋 ($32) :

- 蓝莓香草砖块蜜糖吐司 ($68) :

最后我地先食埋最顶层. 好full 好满足.

- 黄金盐酥鸡 ($48) :

香酥好味, 唔系好脆口, 少少咸香味. 鸡肉嫩滑, 不过冇咩弹性.
综合水果茶
香蕉巧克力冰淇淋