2022-12-31
观塘海滨长廊附近开咗一间新嘅日式居酒屋,朋友喺牛头角附近返工,见到新开张有七折优惠,于是决定一齐过嚟试吓餐厅装修风格非常有日本味道,以木系做主打,仲有好多灯笼,同日本特色嘅旗帜,就好似置身日本嘅感觉一样✨刺身拼盘5种 $268分别有三文鱼,赤身,深海池鱼,油甘鱼,带子,摆盆卖相非常吸引,刺身每一片都好厚切,肉厚鲜味,深海池鱼🐟油脂最丰富,入口即溶,带子好新鲜好大粒,油甘鱼鱼肉非常肥美,赤身甘香软滑✨甲罗烧 $78里面有蟹籽、蟹🦀️肉、蟹膏放在个蟹盖度,里面仲有只鹌鹑蛋捞埋一齐烧,蟹肉蟹膏好鲜味,口感丰富,除咗食到蟹膏嘅鲜味,仲有蟹籽食到嗦嗦声,超满足✨鸡肉丸串烧$58鸡肉里面一粒一粒粒鸡软骨,钟意食软骨嘅朋友最爱,鸡肉串烧四边金黄色,加上橙黄色嘅蛋黄一齐食,好juicy✨牛肉乌冬$88天气冻冻地最后食返啲热嘢暖返肠胃,汤底甜甜地,牛肉份量都几多,肉质肥美,另外有好多配菜,金菇,娃娃菜,冬菇,日本鱼蛋,乌冬用咗手打乌冬,烟韧弹牙✨静冈草莓梳打$48✨静冈哈密瓜梳打$48有2%果汁成份,生果由静冈县出产,饮品酸酸甜甜好开胃
✨刺身拼盘5种 $268
✨甲罗烧 $78