餐厅: 尚善
资讯:

2021-12-03 3384 浏览
系上环既尚善系一间日式餐厅 仲要系一间社企!食饭之余仲可以帮到人 一举两得😊之前佢举办左个清酒之夜 有晚饭食仲有清酒任饮👍🏻岩晒我!▫️前菜 - 蕃茄沙律 五目玉子烧 冰头渍 三文鱼渍 芝士焗南非鲍鱼~个人好钟意个冰头渍 第一次食 有惊喜❗️好爽口 原来系三文鱼头既软骨 用左醋腌 作为前菜非常适合😍▫️刺身 - 北海道海胆 秋刀鱼 广岛蚝 油甘鱼腩 赤贝 - 好鲜甜!而且而家食秋刀鱼既季节 真系不时不食☺️▫️烧物 - 蒜片炒日本A4和牛 - 炒得岩岩好 入口即溶 用蒜炒过 有种外面少少脆入面嫩既感觉🤩🤩▫️火炙三身刺身丼🐟🐟 - 用火烧一烧个左口鱼边 油香好出~其余两款刺身就中规中矩▫️火山卷 - 系个卷上面放左吞拿鱼茸 加左少少酸酸甜甜既汁 都唔错~▫️味噌汤 - 🦐樱花虾个香味 令味噌汤无甘单调清酒之夜有4款清酒同1款梅酒任饮🍶🍶真系好满足☺️

之前佢举办左个清酒之夜 有晚饭食仲有清酒任饮👍🏻岩晒我!

▫️味噌汤 - 🦐樱花虾个香味 令味噌汤无甘单调

清酒之夜有4款清酒同1款梅酒任饮🍶🍶真系好满足☺️