2022-04-27
住开呢头都成日经过呢间素食 但一直都冇机会试 衬今日上午食得太油 又冇晚市 所以就叫咗个下午茶Omnipork 午餐肉扒包芝麻包原来系自家制,淡淡麻香好松软素餐肉煎得好香脆 虽然话系素食但都唔好以为好健康😂都系油光四溢 够晒惹味悠乐春卷即叫即炸 春卷皮劲脆 一咬仲出晒烟 同平时食嘅素春卷嘅馅大同小异 但加入了素肉丝令口感大大提升 下午茶作小食刚好炸紫菜脆有惊喜!大大块脆而不腻 食得好爽😝紫菜亦调味过带咸 食落唔寡 不过唔知正确食法系点我就咁成块咬😂老火汤:木瓜雪耳南北杏平时屋企少煲汤水 出街如果有都会叫返碗汤 内有好多料 清得嚟又够味 真系有种家的感觉纯素朱古力慕丝蛋糕本来冇谂住叫 但姐姐好有心介绍咁我就试下啦结果朱古力味超浓 慕丝质地非常绵密 有种近乎炖蛋的感觉 蛋糕层类似海绵蛋糕 层次口感都有门口处仲有好多素食食品/小食卖 食饱饱去睇吓🥰Check out our Instagram @fatsinated
Omnipork 午餐肉扒包
芝麻包原来系自家制,淡淡麻香好松软
悠乐春卷
炸紫菜脆