2023-05-01 659 浏览
呢日假期嚟食下午茶,竟然唔算太多人,啲人一定系CHUNG长假期飞晒去旅行,我识嘅朋友近近地号澳门都去我哋就懒,来香港留喺度轻松又食!餐牌大同小异! 今日个鲜虾韭黄抢质素非常好,下都系平时𠮶啲下,不过佢个肠粉皮整得非常之好,佢后已比较厚实𠮶一种,但系非常烟靭,系韭黄嘅香味有点不足,唔知系质素唔够高定系份量不过我哋都好满意最令人惊喜嘅就系呢碗烧肉叉烧米线,假期为$26一碗,你见到叉烧同埋烧肉嘅份量同埋位置都非常之靓叉烧有六件,唔系半肥瘦,搬肥瘦反而唔好,因为好多时都系太多肥!呢个嘅七三比例非常完美,瘦嘅位置亦都唔会硬!肉质非常 松软本身都钟意食叉烧嘅我超喜欢而烧肉嘅肥瘦比例如图,所见非常之合适!一尘一尘嘅肥肉夹住瘦肉,再加虽然已经林咗嘅皮,,但系都非常之引人入胜 金钱肚就比较讯息,呢个就系上枱嘅模样,份量唔多,不过新鲜嘅,海港嘅质素系稳定唔会差得去边,不过佢嘅份量同埋质素好多时都睇彩数,唔稳定嘅,所以呢人就得四件金钱肚,底下只有两嚿碎湿湿嘅芋头呢一个点心略为逊色 鲮鱼球底下嘅娃娃菜,好正!弹牙嘅鲮鱼球非常之大件不过就陈皮同埋其他香气就麻麻哋,比较淡,而且虾米份量唔算多,阿妈食𠮶粒就有一大
我哋就懒,来香港留喺度轻松又食!
餐牌大同小异!
不过我哋都好满意
本身都钟意食叉烧嘅我超喜欢

呢一个点心略为逊色
鲮鱼球底下嘅娃娃菜,好正!弹牙嘅鲮鱼球非常之大件
不过就陈皮同埋其他香气就麻麻哋,比较淡,而且虾米份量唔算多,阿妈食𠮶粒就有一大粒,其余两粒又完全没有

今日整体而言体验比平时好,因为叉烧烧肉米线实在非常出色
下午茶